kvinne som unngår kråketær

Kråketær rundt øynene

Lær hvordan forhindre og kvitte seg med kråketær

Kråketær

Kråketær er små rynker rundt øynene som kommer frem når en smiler. Kråketær er pene og burde omfavnes, men det er mange måter å støtte huden på slik at du kan holde den glødende og energirik.

Kråketær

Hva er kråketær?

Kråketær ved øynene er rynker som dannes i det ytre hjørnet av øynene, og som navnet antyder, ligner de på kråketær. Kråketær virker vanligvis dypere og mer skåret inn i huden enn vanlige rynker. De er forårsaket av tap av elastisitet og kollagen i huden når vi blir eldre, og utseendet kan også akselereres av UV-skader og andre forurensende stoffer. Huden rundt øynene er spesielt ømfintlig siden den er 40% tynnere enn huden i resten av ansiktet, så det er mye mer sannsynlig å vise synlige tegn på aldring - for eksempel kråketær.

Kråketær viser ofte når du smiler eller ler og kalles også latterlinjer. De er helt naturlige og burde ikke behandles som noe galt - enhver rynke i ansiktet forteller en historie om det! Støtt huden og kråketær ved å gi den fuktighet og energi.

Kråketær

Hvordan unngå kråketær rundt øynene

Kråketær og rynker er en naturlig del av livet og burde feires. Men, å ta vare på huden og støtte den ettersom en blir eldre vil redusere synligheten til de fine linjene. Her er noen tips til hvordan du best mulig kan støtte huden din:

  1. Bruk SPF daglig: Påføring av SPF hver dag er en av de beste måtene å opprettholde helsen og skjønnheten i huden din. Dette er fordi UV-stråling fra solen skader huden og fremskynder prosessen med aldring. Du kan velge en fuktighetskrem med SPF, slik som NIVEA Q10 Power Firming Day Cream SPF15, eller en solkrem for ansiktet ditt på toppen av din daglige fuktighetskrem, for eksempel NIVEA UV Face Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Sun Cream SPF 50.
  2. Reduser tiden brukt i solen: soleksponering svekker huden og får aldringstegn til å fremstå som mer synlige. Å begrense tiden du bruker i direkte sollys, vil bidra til å forhindre kråketær.
  3. Bruk solbriller med polariserte linser: bruk av effektive polariserte solbriller vil bidra til å beskytte øynene dine mot solen, og forhindrer at kråketær dannes.
  4. Ikke røyk: røyking frigjør frie radikaler som forårsaker skade på huden og akselererer aldring.
  5. Spis et sunt og balansert kosthold: et næringsrikt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, sunne oljer og fullkorn, vil bidra til å beskytte huden mot skader og forhindre kråketær.
  6. Tren regelmessig: trening får blodet til å pumpe, bringer oksygen til overflaten av huden og hjelper til med å holde det sunt. Du kan også stimulere blodstrømmen med ansiktsøvelser.

kvinne forebygge kråketær


kråketær

Hvordan forhindre kråketær: beste kremer for kråketær ved øynene

Den beste kremen for kråketær vil bidra til å stimulere kollagenproduksjonen og forbedre hudens elastisitet og fasthet for å redusere synligheten. Her er noen av de beste NIVEA kremer for rynker rundt øynene
 
krem til kråketær

Hvordan forhindre kråketær: beste kremer for kråketær ved øynene

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30

Dette er en av de beste kremer for kråketær å bruke daglig om morgenen. Hudcelleaktiverende formel av NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30 stimulerer produksjonen av hyaluronsyre, kollagen og elastin for kraftig å redusere rynker, forbedrer hudens elastisitet og styrke. Den ekstra solbeskyttelsesfaktoren hjelper også til å beskytte huden mot UV-indusert lys-aldring, celleskader, aldersflekker og slapp hud.

øyekrem for Kråketær

Hvordan forhindre kråketær: beste kremer for kråketær ved øynene

NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream

Dette fungerer sammen med den beste kremen for kråketær for å synlig redusere utseendet. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream med hyaluron og kollagen booster forbedrer synlig hudens utseende, øker produksjonen av kollagen, forbedrer cellefornyelsen og akselererer hudens egen regenereringshastighet. For best resultat, bruk serumet daglig før fuktighetskrem.

nattkrem til Kråketær

Hvordan forhindre kråketær: beste kremer for kråketær ved øynene

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream

Dette er en av de beste nattkremene for kråketær for å minimere kråketær mens du sover. NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream nærer og fukter huden dypt mens du sover mens du aktiverer hudcellene for å produsere hyaluron, kollagen og elastin; synlig redusere dype rynker og gjenoppbygge hudens styrke.


kråketær

Hva forårsaker kråketær

Kråketær rundt øynene er helt normalt og vil forekomme hos alle, men dersom vi tar godt vare på huden vår, og vil den også vise igjen sunnere. Her er noen av de vanligste årsakene til kråketær rundt øynene:
kvinne med kråketær

  1. Et tap av kollagen og hudelastisitet: Når vi eldes, begynner mengden kollagen huden vår produserer naturlig, og fører til tap av hudelastisitet. Når dette skjer, vises tegn på aldring som kråkeføtter mer synlige.
  2. Solskader: UV-lys fra solen kan fremskynde prosessen med aldring av huden, rynker rundt øynene og forårsake permanent skade.
  3. Skader forårsaket av frie radikaler og andre forurensende stoffer: Hver dag blir huden vår utsatt for miljøstressorer som kan skade DNA-en, noe som gjør det svakere og mer sannsynlig at kråkeføtter vises.
  4. Ansiktsuttrykk: Hver gang vi gir et uttrykk, det være seg et rynke eller et smil, trekker musklene i ansiktet seg sammen, noe som over tid kan føre til permanente endringer i utseendet, slik som kråketær og latterlinjer.


Kråketær

Kråketær når jeg smiler

Hvis kråketær bare er synlige når du smiler, er det sannsynlig at de er en type dynamisk rynke. Dynamiske rynker dukker opp når musklene våre trekker seg sammen. De er helt normale og helt uunngåelige. Over tid når huden mister sin elastisitet kan disse bli permanent synlige som statiske rynker. Men, kråketær når du smiler viser igjen at du har levd et lykkelig liv og det er definitivt et godt tegn!

Kråketær

OPPDAG NIVEA NATURALLY GOOD ANTI AGE

Hvis du er på utkikk etter et mer naturlig alternativ til en antialdrende hudpleierutine, kan du prøve NIVEA Naturally Good Anti-Age Day Cream beriket med økologisk borreekstrakt. Dagkremen inneholder 99 % naturlige avledede ingredienser som støtter huden, reduserer fine linjer og rynker og gir fuktighet i dybden i 24 timer.

For å hjelpe huden din med å ta seg inn igjen mens du sover, velg NIVEA Naturally Good Anti-Age Night Cream med økologisk borreekstrakt og økologisk arganolje.
krem til kraketaer

krem til kraketaer


kråketær

Q10 for kråketær

Q10 er et koenzym som finnes i huden vår, som er viktig for energiproduksjonsprosessen i huden vår. Når vi eldes, reduseres naturlige nivåer av Q10, noe som gjør huden mer sannsynlig å få rynker. Å introdusere Q10 i hudpleien din kan bidra til å bevare en oppfrisket og energirik utstråling fra huden din.

Vår NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream har en SPF 15 og inneholder Q10 og vitamin C for å synlig redusere linjer på bare to uker.

Se hele Q10-serien her.